Famke Louise en Diederik Gommers starten coronacampagne: ‘Samen bedacht’

Print
Famke Louise en Diederik Gommers starten coronacampagne: ‘Samen bedacht’

Famke Louise. Afbeelding: ANP

Famke Louise is honderdtachtig graden gedraaid als het gaat om haar bedenkingen over het coronavirus. De zangeres keerde zich eerder nog tegen het coronabeleid met de hashtag #ikdoenietmeermee, maar is na haar bezoek aan ic-arts Diederik Gommers in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam om. De twee komen zelfs met een coronacampagne, zo vertelt de zangeres aan RTL Boulevard.

De bij jongeren populaire zangeres sloot zich vorige week aan bij de actie #ikdoenietmeermee, een initiatief van Viruswaarheid-activist Willem Engel. Net als enkele bekende collega’s plaatste ze met een video vraagtekens bij het coronabeleid van het kabinet en bijvoorbeeld de effectiviteit van mondkapjes. Diezelfde week schoof ze aan in RTL4-talkshow Jinek om haar standpunt toe te lichten, waarna online veel ophef ontstond over haar onsamenhangende optreden.

Lees ook: Diederik Gommers: Famke Louise heeft me aan het denken gezet, angst zaaien werkt niet

Een dag later kwam Famke Louise terug op haar uitspraken en liet ze weten de actie #ikdoenietmeermee niet langer te steunen. ‘Niemand heeft mij iets verplicht, maar toch dacht ik het verschil te kunnen maken. Dat gezegd hebbende, realiseer ik me de ernst van ongefundeerde uitspraken doen’, schreef de zangeres op Instagram, waarna ze haar volgers ook beloofde om zich beter voor te laten lichten.

Belofte

Die belofte maakte Famke Louise waar. Diederik Gommers, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care met wie Famke Louise tegelijk aan tafel zat bij Jinek, nodigde haar uit om naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam te komen en daar te praten over het coronavirus. ,,Ik ben wel meer te weten gekomen over het virus en wat het virus doet. Wat het effect op het lichaam is”, vertelt ze donderdag aan RTL Boulevard.

Lees ook: Famke Louise zegt ‘sorry’ en belooft zich te laten voorlichten: ‘Sta er niet meer achter’

De twee komen nu zelfs met een campagne, zo onthult Famke Louise. ,,Dat hebben we samen bedacht en daar hebben we samen over gebrainstormd.” Louise en Gommers gaan een serie opnemen waarin influencers en jongeren de kans krijgen om kritische vragen te stellen aan experts. Maandag gaat de campagne van start. ,,Het zal waarschijnlijk live te zien zijn op mijn YouTube-kanaal.”

Geweld

In het interview met RTL Boulevard laat de artiest ook los dat ze een zware week achter de rug heeft. Zo had ze beveiliging op straat nodig omdat ze door mensen werd belaagd en werd haar auto zelfs vernield. ,,Op een gegeven moment wordt er tegen mijn auto getrapt en mensen bonken tegen het glas aan. Er zit een hele deuk in. Dat heeft me wel geraakt.”

Gommers en Louise schuiven maandag weer aan in Jinek. De twee zullen uitgebreid verslag doen van hun ontmoeting in het Erasmus Medisch Centrum.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →