Verdachte (23) aangehouden na gewelddadige woningoverval Gordon

Print
Verdachte (23) aangehouden na gewelddadige woningoverval Gordon

Gordon. Afbeelding: ANP Kippa

De Amsterdamse politie heeft donderdagmiddag een 23-jarige man aangehouden die mogelijk betrokken is bij de gewelddadige beroving van Gordon afgelopen zondag. Na onderzoek wist de politie de identiteit van een van de verdachten te achterhalen waarna zij hem op straat konden inrekenen.

Tijdens de overval waarbij Gordon (52) in zijn appartement in Amsterdam-Zuid naar eigen zeggen werd vastgebonden, geslagen en bedreigd met een mes, maakten twee overvallers onder meer een dure rolex en een bankpas buit.

Lees ook: Gordon met dood bedreigd bij beroving in eigen huis: ‘Dacht dat ik werd vermoord’

Nadat de indringers waren vertrokken wist de SBS-presentator zich uit zijn benarde positie te bevrijden en de straat op te vluchten, waar hij werd opgevangen door beveiligers van een nabijgelegen museum. Zij schakelden vervolgens de politie in.

De zanger sprak tegenover De Telegraaf van een nachtmerrie. ,,Ik ben geslagen, geschopt, vernederd en ze dreigden me dood te steken. Ik was ervan overtuigd dat ik zou worden vermoord. Ik probeerde rustig tegen de daders te praten maar ze bleven maar tegen me schreeuwen.”

Het onderzoek is nog in volle gang. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →