Jakobsen kondigt nieuwe operaties aan na zware val in Ronde van Polen

Fabio Jakobsen.

Fabio Jakobsen. © EPA

Fabio Jakobsen heeft een update gegeven van zijn herstel na zijn zware valpartij in de Ronde van Polen. De renner van Deceuninck-Quick-Step laat op Instagram weten dat binnenkort weer een nieuwe operatie wacht aan zijn gezicht en mond.

Redactie

,,De afgelopen twee maanden stonden in het teken van mijn herstel na de crash in de Ronde van Polen. Ik moest allereerst herstellen van mijn hersenschudding en andere blauwe plekken en blessures. De wonden en littekens op mijn gezicht genezen goed”, zo valt er te lezen op de Instagram-pagina van Jakobsen.

Lees ook: Teammanagers Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick Step over veiligheid in wielrennen: ‘Het is tijd dat we opkomen voor onze renners’

,,Ik wil graag de mensen van het LUMC, en vooral Dokter Locher en M.Hendriksma, bedanken voor de goede zorg de afgelopen maanden. Op 8 oktober zal ik een tweede operatie ondergaan aan mijn gezicht/mond in het Radboud UMC in Nijmegen. Bij die operatie wordt bot uit mijn bekkenbodem in mijn boven-en onderkaak geplaatst, omdat daar veel bot mist. Dit bot zal vervolgens enkele maanden moeten genezen. Daarna zal er nog een nieuwe operatie plaats moeten vinden om implantaten in mijn kaak te plaatsen, zodat ik nieuwe tanden kan krijgen. Deze ben ik bij de crash bijna allemaal verloren”, aldus Jakobsen.

Jakobsen werd in Polen door Dylan Groenewegen de dranghekken ingeduwd, waarna hij tijdelijk in kunstmatige coma werd gehouden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.