Dans

Roshanak Morrowatian wint Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht

Print
Roshanak Morrowatian wint Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht

Roshanak Morrowatian (rechts) danste in 2019 de voorstelling ‘Polished’ op festival Cultura Nova met Mami Izumi (links). Afbeelding: Cultura Nova

Maastricht / Itteren -

Danser en choreograaf Roshanak Morrowatian wint de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2020. Danser, choreograaf en curator Anne-Beth Schuurmans neemt de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2020 mee naar huis.

Aan de stimuleringsprijzen is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden waarmee de choreografen een nieuwe voorstelling kunnen maken. Werk dat in 2021 tijdens het festival in Maastricht in première gaat.

De jury roemt het geëngageerde werk van Roshanak Morrowatian. In het juryrapport staat te lezen: „De jury is onder de indruk van de oprechte emotie – de poëtische eerlijkheid – die Roshanak in haar werk legt. Als er iemand is die dit verhaal kan vertellen, is zij het. Vanwege de brandende actualiteit, in combinatie met de poëtische aanpak van de maker, verdient haar werk Kites absoluut een plek op de Nederlandse podia. (...) Zij is er van overtuigd, dat Roshanak bij machte is om niet alleen het verdriet en de pijn zichtbaar te maken, maar ook de kracht die mensen in staat stelt om zelfs onder de meest moeilijke omstandigheden te overleven.”

Danser, choreograaf en curator Anne-Beth Schuurmans is de winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2020. Uit het juryrapport: „De jury spreekt haar waardering uit voor deze werkmethode en bewondert de gedrevenheid waarmee de choreografe zich blijvend focust op de doelgroep van de allerjongste bezoekers. Met die duidelijke keuze en haar jarenlange expertise is Anne-Beth van grote waarde voor de jeugddans in Nederland en daarbuiten.”

Lees ook: Duivels dilemma levert Nederlandse Dansdagen primeur op: voor het eerst een online editie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen