Minder activiteiten maar wel stadsprins dit jaar in Weert

Print
Minder activiteiten maar wel stadsprins dit jaar in Weert

Afbeelding: Getty Images/EyeEm

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het vastelaovendjveûr moet blijven branden in Weert, vindt carnavalsvereniging De Rogstaekers. En ook al is het dit jaar dan misschien een waakvlam omdat veel evenementen niet doorgaan, er zullen wel een stadsprins en een jeugdprins worden uitgeroepen, zo maakt de vereniging bekend.

Grote activiteiten zoals de Weerter optocht, de bonte avonden, de familiemiddag en het boerenbal werden al eerder vanwege de coronacrisis afgelast. Toch zullen er dit jaar twee prinsen worden uitgeroepen. Op zaterdag 16 januari zal de 77ste stadsprins van Weert worden uitgeroepen. Een dag later zal bekend worden wie dit carnavalsseizoen de jeugdprins is.

Lees ook: Rogstaekers: geen carnavalsoptocht in Weert, bonte avond komt er ook niet

„We waren het er intern al vrij snel over eens dat er dit jaar prinsen zouden worden uitgeroepen”, laat interim-voorzitter Jasper Heesakkers van De Rogstaekers weten. „Carnaval is een feest van een lach en een traan en meer dan ooit zal de prins dit jaar een verbindende rol vervullen. Daar hebben we bij de keuze voor de prins ook op gelet. Het seizoen zal heel anders worden, maar ook heel bijzonder.”

Alternatieven

Omdat veel activiteiten niet doorgaan, werken De Rogstaekers aan een alternatief programma. Zo wil men met de zogeheten Knouwelexpress bij Weertenaren langs de deur gaan om toch het carnavalsgevoel over te brengen. Ook is het de bedoeling dat de binnenstad sfeervol wordt aangekleed en zal er een museum worden ingericht van de geschiedenis van de Rogstaekers als thema en onder de titel ‘Vastelaovendj és Sprînglaevendj’.

Ook via sociale media en de televisie is het de bedoeling om de carnavalssfeer bij de Weertenaren thuis te brengen. Ook kleine en intieme samenkomsten worden vooralsnog niet uitgesloten. Wel maakt de vereniging het voorbehoud dat alles veilig moet kunnen verlopen en dat telkens naar de actuele stand van zaken rondom de coronamaatregelen zal worden gekeken.