Drugslab herkennen? Kom ruiken.

Print
Drugslab herkennen? Kom ruiken.

Afbeelding: Pixabay

/ Maastricht / Itteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Van 5 t/m 11 oktober is het de Week van de Veiligheid. Tijdens deze week houdt de Politie een inleveractie van wapens. Verder is er aandacht voor Cybercrime en starten wij met de campagne 'Xtacy, daar zit een luchtje aan'.

Inleveractie wapens

U kunt uw wapen anoniem inleveren, zonder dat geregistreerd of bestraft te worden voor wapenbezit! Neem voor het inleveren van een vuurwapen eerst telefonisch contact op met de Politie in Heerlen (Stationsstraat 13E) via 0900-8844. Uw wapen inleveren? Dat kan van 5 t/m 9 oktober tussen 11.00 en 19.00 uur en op donderdagavond tot 22.00 uur.

Xtacy, daar zit een luchtje aan

De campagne ‘Xtacy, daar zit een luchtje aan’, is een ludieke actie van het Openbaar Ministerie (OM), die deze geur onder de publieke aandacht brengt als introductie van een nieuw parfum. Met het parfum, dat ruikt naar xtc, wil het OM mensen leren om drugslabs te herkennen, zodat ze de politie kunnen waarschuwen. Bent u benieuwd hoe xtc ruikt? Op 6 oktober staan de BOA’s bij het station in Voerendaal van 08.00-10.00 uur, op 7 oktober van 09.00-12.00 uur bij de weekmarkt in Klimmen en op 8 oktober van 14.00-17.00 uur bij de weekmarkt in Voerendaal.