Borden en verkeersremmers worden weggehaald in kom Vijlen

Print
Borden en verkeersremmers worden weggehaald in kom Vijlen

In Vijlen moest maanden 30 kilometer per uur worden gereden. Afbeelding: Google Streetview

Vijlen -

De proef met de 30-kilometerzone in Vijlen eindigt binnenkort. Dit betekent dat de borden en verkeersremmende maatregelen worden verwijderd.

De weggedeeltes waarop de proef werd uitgevoerd gaan daardoor terug naar de oorspronkelijke situatie. De 30 kilometerborden worden binnenkort verwijderd, net als de zogenaamde ‘straatjuwelen’ (halve maan met paaltje).

Proef

De proef was ingesteld voor negen maanden. De gemeente Vaals evalueert op dit moment de ervaringen van inwoners met de snelheidsverlaging. Na de evaluatie wordt besloten of er eventuele definitieve verkeersmaatregelen worden genomen.

Lees ook: Gemeente Vaals evalueert proef met dertigkilometerzone in Vijlen

De maximumsnelheid op de delen van de Vijlenberg, Vijlenstraat, Hilleshagerweg en Mamelisserweg waarop de proef van toepassing was, gaat weer naar de oorspronkelijke vijftig kilometer per uur. Het deel van de Vijlenberg tussen de Pastorijweg en Hopschet was in de oorspronkelijke situatie al dertigkilometerzone, dus daar verandert niks.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen