Prijzen uitgereikt aan winnaars fotowedstrijd van Beleef Kerkrade

Print
Prijzen uitgereikt aan winnaars fotowedstrijd van Beleef Kerkrade

Sander Theunissen (links), winnaar eerste plaats, en wethouder Tim Weijers. Afbeelding: Beleef Kerkrade

Kerkrade / Eygelshoven -

De drie prijswinnaars van de fotowedstrijd die Beleef Kerkrade in juli startte, hebben onlangs hun prijzen in ontvangst genomen. In totaal kwamen er 246 inzendingen binnen voor de fotowedstrijd.

Tim Weijers, wethouder van de gemeente Kerkrade reikte de prijzen uit. Sander Theunissen won de eerste prijs voor zijn foto van Schacht Nulland, Erik Otermanns ontving de tweede prijs voor zijn foto van de Anstelvallei in een gouden gloed en Rob Claessen nam de derde prijs in ontvangst voor zijn foto van de groene skyline van Kerkrade centrum.

Lees ook: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200724_00169212/fotowedstrijd-met-zomers-tintje

Naast de award ontvingen zij een prijs naar keuze: een jaarabonnement voor GaiaZOO, een seizoenkaart voor Roda JC Kerkrade of combitickets voor Continium discovery center, Cube design museum en Columbus earth center.

De deskundige jury, bestaande uit Kim Paffen (reisfotograaf), Ivo Nouwen (all round fotograaf) en Natalie Savelsbergh (directeur Vrije Akademie), beoordeelde de vele inzendingen. Ook zij waren aangenaam verrast. „Er zijn echt prachtige inzendingen bij en de keuze was moeilijk. Historische pareltjes, de prachtige natuur en talloze Kerkraadse sfeerbeelden, ze komen allemaal voorbij. De prijswinnaars hebben het karakteristieke Kerkrade het allerbeste weten vast te leggen.”

Wethouder Tim Weijers: „Iedere deelnemer kon met deze fotowedstrijd laten zien wat Kerkrade zo uniek maakt. Dat is uitstekend gelukt! De mooiste plaatjes gebruiken we dan ook de komende tijd in onze stadsmarketing. Zo organiseren we een foto-expositie van de top 50, komt er een serie ansichtkaarten en tonen we foto’s op de digitale schermen in de stad. En vanwege het grote succes organiseren we de fotowedstrijd volgend jaar zomer opnieuw.”

De top 50 van de ingezonden foto’s is te zien in de speciale expositie ‘Kerkrade in the picture’ in HuB Kerkrade. Alle 246 inzendingen zijn te bekijken op www.beleefkerkrade.nl/wonen/fotowedstrijd/overzicht/

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen