Valkenburgs café twee weken dicht na overtreden coronaregels

Print
Valkenburgs café twee weken dicht na overtreden coronaregels

Foto ter illustratie. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Op last van de voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg wordt Bistro Bar De Michiel in Valkenburg twee weken gesloten. Het café moet vrijdag haar deuren sluiten omdat de eigenaar zich afgelopen dinsdag niet aan de coronamaatregelen hield.

Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) constateerden bij meerdere controles dat het er te druk was, er te veel mensen binnen in het café stonden en er werd er geen 1,5 meter afstand gehouden tot elkaar, ondanks diverse waarschuwingen van de BOA’s.

De Veiligheidsregio, GGD en gemeente maken zich zorgen over de recente stijging van het aantal besmettingen. Er zijn vooral meer besmettingen in de horeca, familie- en privésfeer en op feestjes, schrijft de gemeente Valkenburg. ‘Het is belangrijk dat iedereen alert blijft op het naleven van de coronaregels en 1,5 meter afstand houdt, ook tijdens het uitgaan. Veruit de meeste horecagelegenheden houden zich aan de regels en doen hun uiterste best om veilig uitgaan mogelijk te maken.’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen