#WijZijnLimburg: de serie aflevering twee: Kernoverleg met handen in haar, dorpsraad helpt

Print
#WijZijnLimburg: de serie aflevering twee: Kernoverleg met handen in haar, dorpsraad helpt

Kirsten Paulus (links) in gesprek met Myrthe Martens van het Kernoverleg Vilt tijdens de eerste uitzending van #WijZijnLimburg. Afbeelding: Still uit tv-programma #WijZijnLimburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

Wij zijn Limburg. Limburg zijn wij. Samen verenigd en dat schept een band. Samen Limburg, zeker ook door het verenigingsleven. De harmonie, de voetbalclub, het dorpstoneel. En juist die hebben het lastig. Hoe kun je het verenigingsleven vitaal houden, hoe werk je aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen? Dat is te zien in #WijZijnLimburg: de serie.

In de eerste aflevering van de negendelige serie zat het kernoverleg Vilt met de handen in het haar. Vilt bruist niet meer. De voetbalclub is ermee gestopt, de basisschool is dicht en daarna werd het stil in het dorp. Hoe moet dat nu verder… In de tweede aflevering komt de hulp uit zuidoostelijke hoek: Rimburg. Het Landgraafse dorpje heeft precies dezelfde problemen gekend als Vilt, zij het een poos geleden, weet Joep Kleinen, de voorzitter van de dorpsraad Rimburg. Samen wordt naar een oplossing gezocht.

#WijZijnLimburg de serie, aflevering 2. Video: Paul Versteegen Producties

Herkenbaar

De problemen waarmee Vilt mee kampt zijn overal herkenbaar in Limburg. Maar er is meer. In #WijZijnLimburg: de serie, gepresenteerd door Kirsten Paulus, komen allerlei portretten van Limburgers aan bod die clubs draaiende houden net als initiatieven die zorgen dat in een wijk aandacht is voor elkaar. Zoals Pepijn Boots (13) uit Venlo, gek op hockey. Hij en zijn team maakten de weg vrij voor een succesvolle fusie van drie verenigingen. De kijker maakt verder kennis met Joshua Ahmed Komora uit Sierra Leone, bezig met inburgeren middels een cursus tot stadsimker bij de ByeBoere in Maastricht.

Lees ook: Platform WijZijnLimburg: hulplijn voor de dynamiek in het dorp

Mooier Limburg

Al deze verenigingen en initiatieven dragen bij aan ‘een mooier Limburg’. Daar waar het met een initiatief niet zo goed gaat, helpt het tv-programma met kundig advies. De redactie wordt daarbij ondersteund met de expertise van Burgerkracht Limburg, Het Huis voor de Sport, het Huis voor de Kunsten Limburg, de Vereniging Kleine Kernen Limburg en Rabobank Limburg.

Kijk voor meer informatie op www.WijZijnLimburg.com

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen