Nieuwe eenheid met Stinger-raketten op vliegbasis De Peel

Print
Nieuwe eenheid met Stinger-raketten op vliegbasis De Peel

Eenheid met Stinger-raketten ‘trekt in’ bij De Peel. Afbeelding: Ministerie van Defensie.

Vredepeel -

De Luitenant-Generaal Bestkazerne in Vredepeel heeft er deze maand een nieuw peloton bij gekregen. Het gaat om een nieuwe eenheid met mannen en vrouwen die werken met Stinger-raketten.

Met deze uitbreiding op vliegbasis De Peel krijgt de Nederlandse luchtverdediging na jaren van bezuinigingen voor het eerst weer een nieuwe eenheid.

Dit zogenaamde Stinger Manpad-peloton kan straks gevechtshelikopters en -vliegtuigen uitschakelen met Stinger-raketten die ze vanaf de schouder lanceren.

Bedoeling is dat dit team militairen gaat beschermen tegen dreiging vanuit de lucht.

De nieuwe eenheid, die erop getraind wordt om raketten vanaf de schouder af te vuren, zal vooral ingezet worden ter ondersteuning van het Korps Mariniers en de Luchtmobiele Brigade.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen