Trainer Wil Boessen besmet met coronavirus

© Pro Shots -Paul Roling

Helmond Sport is getroffen door het coronavirus: de Limburgse hoofdtrainer Wil Boessen en assistent Frank van Kempen zijn besmet en zitten momenteel thuis in quarantaine. Technisch manager Louis Coolen en Maurice Verberne, de overgebleven assistent-coach, nemen de trainingen op De Braak voorlopig waar. Zij leiden dinsdag waarschijnlijk ook samen de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden.

Door Chris Ottens

Keeperstrainer Wim Ribbens is ook ziek, maar is nog in afwachting van het testresultaat. Van de spelers is tot nu toe niemand positief getest, coronacoördinator en verzorger Charles Rudolf houdt de teugels ook strak en drukt de spelers op het hart om de bubbel zo klein mogelijk te houden, stelt Coolen. ,,Ook onze dokter heeft nog een praatje gehouden voor de groep en tegen de jongens gezegd dat ze het niet op moeten zoeken.” Het is ook niet duidelijk hoe het virus de stafleden heeft kunnen treffen, Boessen en Van Kempen zijn erg voorzichtig geweest.

Ondertussen moet Helmond Sport wel door, dinsdag wacht de wedstrijd tegen Cambuur. De doktoren hebben Boessen en Van Kempen het advies gegeven om geen risico’s te nemen. En dus keert Coolen terug op het trainingsveld; hij was van 1996 tot en met 2001 al hoofdtrainer in Helmond. Nu vormt hij voorlopig een twee-eenheid met Verberne. ,,Ik wil niet ineens op de trompet blazen, Maurice en ik doen het samen. Dat gaat goed.”

Goede gezondheid

De Nuenenaar houdt in aanloop naar de wedstrijd tegen Cambuur nauw contact met Boessen, maar giet wel een ‘Coolen-saus’ over de training. Verder leeft hij vooral ook mee met Boessen en Van Kempen. ,,Het belangrijkst is dat zij in goede gezondheid snel weer terugkeren op De Braak. Anderzijds laat dit ook zien hoe snel het virus op kan duiken en zich kan verspreiden.” Helmond Sport voert ook extra tests uit om verspreiding te voorkomen.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal