‘Indoorspeeltuinen slachtoffer van onduidelijke coronaregels’

Print
‘Indoorspeeltuinen slachtoffer van onduidelijke coronaregels’

Foto ter illustratie. Afbeelding: ED/Rob Voss

De indoorspeeltuinen lopen tegen grote problemen aan vanwege onduidelijke coronaregels. Dat meldt Ballorig, een keten met 38 indoorspeeltuinlocaties in Nederland, ook namens de andere ketens.

„De huidige regelgeving, waarbij wij maximaal dertig gasten mogen ontvangen, is de nekslag voor onze bedrijfstak. Hiermee ontzegt de overheid kinderen de mogelijkheid tot gezond en veilig spelen. Dat kan en mag toch niet het geval zijn. Wij vragen de overheid, mede namens onze collega’s, om eenduidige regels te stellen die gelden voor het gehele land. Hiermee wordt onduidelijkheid voorkomen. Regels die uitgaan van maximaal honderd personen in een ruimte waar verder de geldende regels gehandhaafd kunnen worden”, aldus Ballorig.

Lees ook: Bruls is boos: coronamaatregelen moeten geen elitaire trekjes krijgen

Volgens de indoorspeeltuinen is het een groot probleem dat de huidige regels door de verschillende veiligheidsregio’s en gemeenten anders worden geïnterpreteerd. „De beperking van het aantal bezoekers tot maximaal dertig omvat soms wel en soms geen kinderen tot en met 12 jaar. De locaties van Ballorig, net zoals de andere indoorspeeltuinen in Nederland, zijn met een gemiddelde omvang van 2000 vierkante meter zodanig van omvang dat afstand houden geen enkel probleem is.”

Lees ook: Ollongren: Volgende week gaan we effecten zien van nieuwe coronamaatregelen

De indoorspeeltuinen stellen ook dat de sector ook gehoord moet worden in Den Haag. „En dat Den Haag meedenkt en werkt aan een passende regelgeving. Hierdoor kunnen bedrijven hopelijk toch functioneren in deze veranderende samenleving en zal het aantal bedrijven dat noodgedwongen moet stoppen verder beperkt blijven.”