Veerkrachtig MVV komt sterk terug van achterstand en speelt 3-3 tegen Jong AZ

Print
Veerkrachtig MVV komt sterk terug van achterstand en speelt 3-3 tegen Jong AZ

MVV-speler Oussama Zamouri zoekt zich een weg tussen Kenzo Goudmijn en Peer Koopmeiners van Jong AZ. Afbeelding: Pro Shots -Toon Dompeling

Maastricht-Airport / Maastricht / Itteren -

MVV heeft vrijdagavond in Noord-Holland gelijkgespeeld tegen Jong AZ. De enerverende wedstrijd eindigde in 3-3, nadat MVV tegen een achterstand van 3-1 aankeek.

In de beginfase hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht, maar na tien minuten maakte de thuisploeg het verschil. Jong AZ kreeg hulp van MVV-middenvelder Jérôme Deom, die de bal zomaar liet aan een van de Noord-Hollandse talenten. Een paar seconden later legde Mo Taabouni de bal in het net.

Lees ook: Sterke comeback levert MVV punt op na 3-1 achterstand bij Jong AZ

Vier minuten later scoorde Taabouni opnieuw. Dit keer zonder hulp van de Maastrichtse formatie, maar dankzij een fraaie combinatie op de rand van het zestienmetergebied: 2-0.

MVV kwam echter terug in de wedstrijd. Joeri Schroijen maakte zijn vierde treffer van het seizoen. Net als een week eerder tegen TOP Oss trok hij van de rechterflank naar binnen en haalde uit met zijn linker: 2-1 na 25 minuten spelen.

Countermes

De wedstrijd ging vervolgens weer gelijk op en MVV bleek zeker niet kansloos om een resultaat te halen. MVV probeerde in de tweede helft iets meer naar voren te voetballen om op gelijke hoogte te komen. Daarbij liep het een aantal keren bijna in het countermes van Jong AZ, waar de behendige, jonge spelers voor behoorlijk wat gevaar stichtten.

Na 63 minuten kreeg MVV dan ook een harde klap te verwerken. Thijs Oosting scoorde via de binnenkant van de paal na een handige voorzet van uitblinker Mo Taabouni (3-1). MVV toonde echter veerkracht. Aanvoerder Thibaut van Acker kopte enkele minuten later een indraaiende vrije trap van invaller Joy-Lance Mickels hard binnen, waardoor MVV in de wedstrijd bleef. En dat bleek. Want na goed druk zetten door Jelle Duin kon MVV na 70 minuten spelen in de aanval. De bal kwam na een voorzet en een kopbal voor de voeten van Deom, die uithaalde en de 3-3 op zijn naam zette. Hij herstelde zo zijn fout in de beginfase van het duel en redde zo een punt voor MVV. Beide ploegen kregen nog serieuze mogelijkheden op de volle buit. Het gelijkspel gaf echter de krachtsverhouding prima weer.

De ploeg van coach Darije Kalezic staat nu op de negende plek in de eerste divisie met acht punten.

Kijk hier naar de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat schot, paniekvoetbal om geen publiek meer toe te laten in stadions. Video: De Limburger