Eerste divisie

Sterke comeback levert MVV punt op na 3-1 achterstand bij Jong AZ

Print
Sterke comeback levert MVV punt op na 3-1 achterstand bij Jong AZ

Thibaut van Acker houdt MVV met een rake kopbal in de race. Afbeelding: Pro Shots

Maastricht-Airport / Maastricht / Itteren -

MVV leek ten onder te gaan bij een handig spelend Jong AZ. Maar in een paar minuutjes kwamen de Maastrichtenaren terug uit ogenschijnlijk geslagen positie. Daardoor heeft MVV dit seizoen al net zoveel punten behaald in uitduels als afgelopen seizoen.

Dit Plus-artikel krijg je deze week van ons cadeau

Het is een enorm gemis voor alle supporters om hun favoriete sportclub niet te kunnen zien spelen. Gelukkig mogen onze verslaggevers wel de wedstrijden bekijken en schrijven ze verslagen van basketbal tot aan (amateur)voetbal. Voor nog geen 1,50 per week krijg je een heel jaar lang toegang tot alle Plus-artikelen van De Limburger en kun je je favoriete club op de voet blijven volgen.

Start daarom vandaag met een digitaal abonnement op De Limburger.

Hij leek even de schlemiel te worden. Jérôme Deom ging na 11 minuten zwaar in de fout. De middenvelder speelde een balletje te onzeker terug, waardoor thuisploeg Jong AZ vol in de aanval kon gaan. Een paar seconden later lag de bal in het netje achter doelman Bill Lathouwers.

Lees ook: Veerkrachtig MVV komt sterk terug van achterstand en speelt 3-3 tegen Jong AZ

Zijn gezicht vertrok voordat hij de handen voor zijn gelaat sloeg. Een kostbare blunder van de doorgaans betrouwbare middenvelder.

Frustratie

Precies een uur later schreeuwde hij het uit van opluchting. Een paar seconden daarvoor had hij al zijn frustratie in een schot gelegd dat hard het doel binnen schoof. Het was het slot van een fraaie comeback van de Maastrichtenaren: 3-3.

Na een dik uur leek het er niet op dat MVV een resultaat zou halen. De thuisploeg had via een fraaie aanval 3-1 gemaakt en de wedstrijd leek gespeeld. In de fase daarvoor was MVV naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Die jacht was echter niet bepaald overtuigend. Een kopgoal van aanvoerder Van Acker hield MVV in de race, waarna Deom de gelijkmaker kon binnenschieten.

Wonderbaarlijk genoeg heeft de ploeg van trainer Darije Kalezic nu al evenveel punten verzameld in uitduels als zijn voorganger Fuat Usta deed in het hele vorige seizoen. De Turkse oefenmeester schraapte vijf punten bijeen en was daarmee de coach van de slechtst presterende ploeg van de eerste divisie in uitwedstrijden. Jong PSV werd op de Herdgang overwonnen, tegen FC Dordrecht en Roda JC eindigde het duel in een gelijkspel.

Verdienstelijk

Natuurlijk is het team van Kalezic anders dan de ploeg waar Usta mee moest voetballen. Maar een groot deel van de basisspelers is hetzelfde. Thibaut van Acker, Luc Mares, Joeri Schroijen, Jérôme Deom en Koen Kostons maken steevast hun minuten in het roodwit, net als onder leiding van Usta.

Op de ranglijst staat MVV bovendien nu op een verdienstelijke negende plek. Het heeft weliswaar een wedstrijd meer gespeeld maar de positie is beter dan verwacht mag worden van de Maastrichtenaren. Het is zelfs een nacompetitieplek.

Niet verkeerd voor een ploeg met een van de laagste budgetten van het betaalde voetbal.

Voor het duel tegen de beloftenploeg van AZ vertelde Kalezic dat hij niet naar de ranglijst kijkt. „Dan gaan er allemaal gedachten door mijn hoofd. We hebben ook nog eens tegen behoorlijk wat ploegen gespeeld die boven ons staan op de ranglijst.” Hij focust op het proces. Maar punten zijn altijd lekker. Zeker na een comeback.

Kijk hier naar de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat schot, paniekvoetbal om geen publiek meer toe te laten in stadions. Video: De Limburger