Hockeyster Cis Ypelaar in het kielzog van Maartje Paumen mee naar de concurrent

Print
Hockeyster Cis Ypelaar in het kielzog van Maartje Paumen mee naar de concurrent

Cis Ypelaar (wit shirt) in actie voor Tilburg. Afbeelding: eigen foto

Kerkrade / Eygelshoven / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Hockeyster Cis Ypelaar maakte begin dit seizoen een pikante overstap van MOP naar Tilburg. De Kerkraadse (19) volgde daarmee haar coach Maartje Paumen. Met haar nieuwe club gaat het haar voor de wind.

Als corona niet had toegeslagen had Cis Ypelaar dit seizoen in de hoofdklasse gespeeld, maar net toen MOP op de titel afstevende werd alles stilgelegd. Een rustige tijd werd het echter niet, want bij de club uit Vught volgde een crisis en daarmee ook het plotse vertrek van de coaches Maartje Paumen en Ageeth Boomgaardt naar concurrent Tilburg. Al snel kreeg Cis Ypelaar, net als vier anderen, een uitnodiging om ook eens te komen praten in Tilburg. „Wat er precies is gebeurd weet ik niet, maar ik wilde graag weer met Ageeth en Maartje werken. Onder hen ben ik zoveel beter geworden”, verklaart ze haar overstap. „Ik heb vorig jaar een heel grote stap gezet, zowel technisch, tactisch als fysiek, ook door de krachttraining. Dan heb je het over simpele dingen. Ik kan nog veel leren.”

Jarenlang pendelde ze op en neer vanuit Kerkrade naar Weert, en later naar Vught, waar ze pas één seizoen speelde. Vanaf de zomer woont ze samen met drie ploeggenoten in Tilburg. „Het was niet meer te doen om anderhalf uur heen en terug te rijden. Nu kan ik ook beter mijn rust pakken. Ik was altijd onderweg.”

Ypelaar kon in Tilburg ook haar opleiding tot schoonheidsspecialiste voltooien. „Al was dat wel even stressen met ‘last minute’ inschrijven.” Ze heeft inmiddels haar draai gevonden in Brabant. „Het is een beetje gek omdat we naast het hockey niet echt met de meiden kunnen afspreken. Dus ik ben voornamelijk met mijn huisgenoten. Maar op het veld gaat het prima. Ik heb weliswaar pas één keer gescoord, maar ben wel van waarde voor de ploeg. Bij Weert wist ik dat ik ging scoren, op dit niveau ligt dat anders.”

Tilburg zette gelijk de titelaspiraties kracht bij door de eerste vier duels ruim te winnen in de overgangsklasse. En dus gloort toch weer de stap naar de hoofdklasse voor de jonge spits die al vroeg opviel bij de hockeyacademie en altijd tegen de nationale selecties aanschurkte. „Als we iedere week onze kwaliteiten kunnen benutten, gaan we ver komen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen