Oèt de maot wint carnavalsliedjesconcours Opus Jocus Venlo

Print
Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Oèt de maot is de titel van het winnende carnavalsliedje van carnavalsvereniging Jocus in Venlo. Het nummer was zaterdagavond de favoriet in de finale van de leedjeswedstrijd Opus Jocus.

Oét de Maot wordt gezongen door Bart Janssen, Gijs Engels, Jules Fransman en Willy Billekens. De tekst is van Peter Jansen, de muziek van Hay Geritz.

Op de tweede plaats eindigde Tim Stoter die Kôm Heej zingt, een nummer van Frans Pollux. Wim Roeffen en Gé van Beek schreven de muziek en de tekst van ‘Liene’, dat op de derde plek eindigde. Liene wordt op het podium gebracht door Bart Mulder, Gijs Wolters, Peer Coopmans en Rob van den Kroonenberg. De vierde plek was voor Karen van Hoften en Ken Vaessen die Vastelaovend met dich zingen van Hay Geritz (muziek) en Marc Peters (tekst).

Oèt de maot wint carnavalsliedjesconcours Opus Jocus Venlo
Foto: Renier Linders

Zonder publiek

Jocus Opus moest het dit jaar vanwege de beperkende coronamaatregel doen zonder publiek in De Maaspoort. Gevolg was dat er door het ontbreken van de zaaljury nog drie jury’s over waren: de wijkjury, de vakjury en de mensen thuis voor de televisie, die per sms konden stemmen. Een kleine vijfduizend mensen stuurden een sms met hun voorkeur.

Die blijken nogal te verschillen met de vakjury. Deze zette bijvoorbeeld Kôm heej op nummer een, de kijkbuisstemmers vonden de vijfde plek voldoende. Als het aan de televisiekijkers had gelegen, was Liene als eerste geëindigd. De wijkjury vond ook Oèt de maot het beste vastelaovesnummer voor het komende carnavalsseizoen.