‘Man die basisschool inreed wist niet van eindfeest’

Print
‘Man die basisschool inreed wist niet van eindfeest’

Een 55-jarige vader van een leerling reed basisschool ’t Palet binnen. Afbeelding: AD/Hollandse Hoogte/Novum RegioFoto

De 55-jarige Michel K., die afgelopen zomer met zijn auto een schoolgebouw in Grootebroek (Noord-Holland) binnenreed, wist niet dat er op dat moment ouders en leerlingen aanwezig waren voor een eindfeest. Dat stelde zijn advocaat maandagochtend tijdens een eerste inleidende zitting in de strafzaak tegen K. bij de rechtbank in Haarlem.

K. reed woensdagavond 1 juli basisschool ‘t Palet binnen en belandde met zijn auto in de gang van het gebouw. Er vielen geen gewonden. Het OM heeft hem aangeklaagd voor poging tot moord, vernieling van een gebouw en bedreiging met de dood.

Lees ook: Vader rijdt opzettelijk basisschool speciaal onderwijs binnen: ‘Mijn meisje heeft hele avond gehuild’

Voor de rechtbank zei de 55-jarige Grootebroeker maandagochtend geëmotioneerd dat hij „geen plannen had om mensen te schaden. Ik heb niets tegen die mensen.”

Waarom hij met zijn auto de school in reed, bleef onduidelijk. Zijn raadsman wilde alleen kwijt dat er in de ogen van zijn cliënt geen conflict was met de school.

Lees ook: Moeder haalt zoontje van school na autocrash: ‘Vader wist niet dat er een musical was’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →