Column: Als je de kinderen een nieuw gerecht voorstelt, zit er altijd wel eentje te miepen dat het goor is

Print
Column: Als je de kinderen een nieuw gerecht voorstelt, zit er altijd wel eentje te miepen dat het goor is

Afbeelding: De Limburger

Je kunt er de klok op gelijk zetten: voor het middaguur aanbreekt, heeft één van de kinderen gevraagd wat er die avond op het menu staat.

Eigenlijk kunnen ze het antwoord wel raden: het repertoire bestaat uit een gerecht of zes die vaak op een vaste dag op tafel komen. De combinatie van werk, school en hobby’s vraagt om een strak schema waardoor er eigenlijk geen tijd is voor het uitproberen van nieuwe recepten. Bovendien: als je drie kinderen iets voorstelt dat ze niet kennen, zit er altijd wel iemand te miepen dat het ‘goor’ is. Met die zes gerechten zit ik safe.

Af en toe wagen ze zich trouwens wel aan een culinair ontdekkingstochtje. Als ze naar vriendjes en vriendinnetjes gaan bijvoorbeeld. Ze zullen niet snel toegeven dat ze er iets onbekends hebben gehad, wat ze stiekem heerlijk vonden, maar gelukkig wisselen ouders onderling nog wel eens een verslag uit van hoe het spelen/eten/logeren verliep. Ik kom het dus altijd te weten als ze zonder lange tanden iets nieuws hebben gegeten, iets dat mij, als ik het had voorgesteld, alleen maar ‘gadverdammes’ had opgeleverd.

Het gebeurt daarnaast wel eens dat ze vrijwillig iets uitproberen. Een druppel pesto, een garnaal, brie. Ze zetten ieniemienie stappen, maar ze zetten ze wél. Er is dus hoop als het gaat om het uitbreiden van het aantal serveerbare gerechten. Tot het zover is, heb ik alle reden om me er makkelijk van af te maken met mijn zes dineropties.

De mensen die we in dit artikel portretteren proberen juist elke dag iets bijzonders op tafel te zetten. Eten is voor hen veel meer dan alleen achteloos iets naar binnen schuiven.

Heb een mooi weekend!

Lees hier het nieuwste exemplaar van L-magazine, met deze week onder andere tips om je eigen thuisbios te creëren en alles over de Limburgse dragscene.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →