Video: Achtervolging over A73: bestuurder motorscooter trapt al rijdend naar politieauto’s

Print

Wijkagenten Horst-Zuid achtervolging. Video: Instagram Wijkagenten Horst-Zuid

Grubbenvorst / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Vierlingsbeek / Maashees / Holthees / Overloon / Groeningen / Boxmeer -

Na een lange achtervolging over de A73 hebben Limburgse agenten zaterdag de bestuurder van een motorscooter in de boeien geslagen. De bestuurder reed volgens de politie zeer gevaarlijk over de snelweg en deed dat op een motorscooter zonder kentekenplaten.

De achtervolging begon ter hoogte van Grubbenvorst. Agenten probeerden de bestuurder van de motorscooter staande te houden, maar de man negeerde de stoptekens. Ook begon hij naar de politieauto te trappen. Met hulp van drie andere politie-eenheden werd de man bij Cuijk tot stoppen gedwongen, doordat hij door vier auto’s werd omsingeld.

Na aanhouding bleek de man in bezit te zijn van een verboden wapen. Ook was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Bij de achtervolging waren eenheden van Limburg en Brabant betrokken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →