Wandelexcursie door natuurgebied Isabellegreend met gidsen van Het Limburgs Landschap

De gevarieerde natuur van de Isabellegreend © Stichting het Limburgs Landschap, Harry Bussink

De Isabellegreend en de Ooldergreend zijn de natuurgebieden rondom de Oolderplas ten zuiden van Roermond. Belangstellenden kunnen zondag 11 oktober samen met gidsen van Het Limburgs Landschap op wandelexcursie.

Redactie

De Isabellegreend bestaat vooral uit allerlei soorten grasland met verspreid liggende bosjes en waterpartijen. In het gebied lopen het hele jaar Gallowayrunderen en Konikpaarden. Door die begrazing en de invloed van de Maas zijn hier stroomdalgraslanden ontstaan met karakteristieke plantengroei van onder andere agrimonie, knoopkruid en margriet. Deze ruige, maar gevarieerde vegetatie trekt op haar beurt weer vele insectensoorten aan en die zorgen voor een gevarieerde natuur. Ook de hier voorkomende bever is een aanwinst voor de natuur. Door in het wilgenstruweel weer open plekken te knagen, ontstaat eveneens variatie en dat heeft weer een duidelijke positieve invloed op de soortenrijkdom.

De wandeling start zondag 11 oktober start om 10.00 uur bij de kleine parkeerplaats aan de ingang van de Isabellegreend aan de Merummerbroekweg in Merum. In verband met de coronamatregelen is aanmelden verplicht via www.limburgs-landschap.nl/kalender. Goed schoeisel en een verrekijker worden aanbevolen.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal