Gemeente Maastricht ‘wist niet van veen bij tunnel’

Conny Fooij bij scheuren in haar huis. © Ermindo Armino

Maastricht -

De gemeente Maastricht zegt dat ze niet wist dat er veen in de ondergrond bij de A2-tunnel zat. Zes raadsfracties willen opheldering over het verzakken van woningen.

onze verslaggever

Zeker 32 woningen in de Maastrichtse wijk Heer zijn verzakt tijdens de aanleg van de Willem Alexander-tunnel. Er werd grondwater weggepompt, maar doordat er veen in de ondergrond zat, herstelt de bodem zich niet meer. Zes raadsfracties (PvdA, SAB, PVM, PVV, LPM en Groep Gunther) willen opheldering, na een publicatie in De Limburger. Ze willen weten of de gemeente weet had van een rapport over het veen.

Wethouder Gert-Jan Krabbendam laat de gemeenteraad weten: „De inhoud van deze rapporten was ons tot voor kort onbekend. Er is namelijk niet eerder aanleiding geweest om in het archief te zoeken naar rapporten waaruit de aanwezigheid van veen blijkt. Het was niet te verwachten dat de grondwaterstand significant zou zakken.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal