Marechaussee schiet gewapende man neer in vertrekhal Schiphol, passagiers rennen weg

Print
Marechaussee schiet gewapende man neer in vertrekhal Schiphol, passagiers rennen weg

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

In de vertrekhal op Schiphol is maandagavond een gewapende man in zijn been geschoten door leden van de Koninklijke Marechaussee. De man vertoonde agressief gedrag en belaagde de marechaussees met een groot mes.

Bij de Marechaussee kwamen diverse meldingen van geschrokken passagiers binnen over een man in de vertrekhal die met een groot mes liep te zwaaien. De man reageerde niet op herhaaldelijke oproepen om het mes neer te leggen.

,,Hij kwam steeds dichterbij en maakte een agressieve indruk”, zegt een woordvoerder van de Marechaussee. ,,De marechaussees voelden zich genoodzaakt om de man neer te schieten. Hij is daarna overmeesterd.”

Tweede arrestatie

Volgens de Marechaussee waren enkele passagiers in vertrekhal 2 getuige van het schietincident. ,,Ze renden weg en brachten zichzelf in veiligheid. Gelukkig is er verder niemand gewond geraakt.” Volgens een aanwezige was het op het moment van het incident erg rustig op Schiphol. ,,Ik hoorde sirenes en vervolgens zag ik marechaussees door de vertrekhal rennen. Voor de rest heb ik er weinig van meegekregen.’’

Inmiddels is de situatie weer onder controle. De neergeschoten verdachte is met een ambulance afgevoerd. Over het motief en aanleiding valt nog niets te zeggen. ,,Wat er precies is gebeurd onderzoeken we nog.”

Later op de avond werd een tweede verdachte aangehouden die samen met de andere verdachte gezien was. Zijn rol blijft onduidelijk. De Marechaussee komt dinsdag met meer informatie over het onderzoek en mogelijke motief van verdachte(n).