Famke Louise terug bij Jinek: ‘Ik heb mijn doel bereikt’

Print
Famke Louise terug bij Jinek: ‘Ik heb mijn doel bereikt’

Famke Louise met mondkapje in haar eerste videoclip Op Me Monnie. Afbeelding: YouTube

Twee weken na de veelbesproken #IkDoeNietMeerMee-uitzending zaten Famke Louise en Diederik Gommers maandagavond opnieuw aan tafel bij Jinek. Na de vorige uitzending ontstond een hoop commotie, dit keer had de vlogster zich een stuk beter voorbereid.

Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers en zangeres Famke Louise waren 21 september al te gast bij Jinek. Toen ging het duo in discussie over #IkDoeNietMeerMee. De zangeres stelde onder meer dat de eerste lockdown geen effect heeft gehad. Na die aflevering kreeg de YouTube-ster flinke kritiek over zich heen.

Spiekbriefje

Maandagavond was er geen sprake van gestuntel of spiekbriefje. De zangeres oogde minder zenuwachtig en kwam een stuk beter voorbereid over. Uitspraken als ‘Ik heb respect voor corona’, woorden die een dag na de vorige uitzending viral gingen, bleven ook achterwege. Dat zal ongetwijfeld het werk van een mediatrainer zijn. In de stories van Famke’s Instagram-account was maandag te zien dat ze de hulp had ingeschakeld van woordvoerders.

Lees ook: ‘We zijn niet bang genoeg, Famke Louise moet angst gaan zaaien’

Spijt heeft Famke Louise overigens niet van haar vorige tv-optreden bij Jinek. Famke: ,,Ik heb mijn doel bereikt. We zitten nu in een studio vol mensen om dit onderwerp bespreekbaar te maken.” De influencer was wel geschrokken van alle kritiek. ,,Ik moest met bodyguards over straat. Ik werd mentaal kapot gemaakt. Voor mijn gevoel zat ik er met de beste intentie. Ik kon mezelf alleen niet goed genoeg verwoorden. Ik was ook gestrest.” Waarop Jinek antwoordt dat ze het presenteren van de talkshow ook erg stressvol vindt.

Na de vorige uitzending twee weken geleden, spraken Gommers en Famke Louise af in het Erasmus Medisch Centrum. Famke zei maandagavond tegen Diederik: ,,Ik wil u bedanken dat u voor mij de tijd heeft genomen. Door de extra uitleg begrijp ik het nu een stuk beter.” Waarop Diederik antwoordde dat hij begrip heeft voor de jeugd. ,,De beleidsmakers zijn allemaal 50+. Toen ik twintig was, had ik ook andere prioriteiten.”

Mondkapjeslijn

Nadat Famke Louise door het stof ging, greep ze de tweede kans bij Jinek aan om iets goeds terug te doen. Famke: ,,Ik ga een mondkapjeslijn lanceren. De opbrengst daarvan gaat naar Goede Doelen Nederland. Ik vind mondkapjes sowieso cool. Ik droeg ze al in mijn eerste videoclip.”

Lees ook: IC-arts Gommers werkt nu samen met Famke Louise: vandaag begint mondkapjes-campagne

Normaal begint Jinek om 22.00 uur, maar maandagavond begon de talkshow een half uur eerder. Naast Diederik Gommers en Famke Louise schoven onder anderen Erasmus MC-directeur Ernst Kuipers, burgemeester Ahmed Aboutaleb en een groep jongeren aan.

Reacties

Zowel Famke Louise als Diederik Gommers krijgen beiden op Twitter een hoop positieve reacties. Het gros reageert dat ze het knap vinden dat de vlogster wéér is aangeschoven bij de talkshow. Gommers wordt meermaals held genoemd. De aanwezige jongeren kunnen maandagavond echter op minder steun van het publiek rekenen. Daar heeft Diederik tegen het einde van de uitzending nog iets over te zeggen: ,,We moeten stoppen met het idee dat de jongeren het niet goed doen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Go grow as you go, thank you Diederik ??

Een bericht gedeeld door Famke Louise (@famkelouise_) op