Groene Loper Run op laatste moment verplaatst naar volgend jaar

Print
Groene Loper Run op laatste moment verplaatst naar volgend jaar

Afbeelding: UitTipsLimburg

Maastricht / Itteren -

De vergunning voor het Maastrichtse hardloopevenement Groene Loper Run, dat komende zondag zou plaatsvinden, is op het allerlaatste moment ingetrokken. De nieuwe datum is 5 april 2021, Tweede Paasdag.

De organisatie wilde de run toch door laten gaan met start, finish en huldigingen op een volledig voor publiek afgesloten terrein, zoals dat ook bij de Ironman gebeurde. De gemeente vond dat echter geen goed idee.

„We hebben er alles aan gedaan om het door te laten gaan,” zegt organisator Vincent van der Stouwe in een reactie op het besluit. „We zijn coronaproof en doen daarmee iets wat voor de buitenwereld wellicht onmogelijk lijkt. Namelijk een veilig hardloopevenement organiseren met alle aanpassingen en maatregelen die nodig zijn om de gezondheid en veiligheid te waarborgen van deelnemers, inwoners, vrijwilligers en personeel. Maar helaas, het laatste woord is niet aan ons, maar aan de stad Maastricht.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen