Venlo krijgt een Supply Chain Valley

© © vidaXL Leden van SCV aan het werk bij vidaXL

Venlo krijgt een nieuwe innovatiehub: Supply Chain Valley (SCV), een samenwerking van bedrijven, kenniscentra en overheid. De partners hopen voordelen te halen op het gebied van duurzaamheid, economie en samenleving.

In SCV zijn onder meer Moonen Packaging, Seacon Logistics, Arvato Supply Chain Solutions, Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (BISCI) en webwinkel vidaXL actief. Dit laatste bedrijf, initiatiefnemer van SCV, gaat in 2021 in Venlo een fysieke omgeving ontwikkelen met werkplekken, collegeruimte(s) en vergaderruimtes. Hier kunnen ondernemers, studenten, overheid en startups samenwerken aan innovatieve ideeën en projecten.

Werkgelegenheid Het kerndoel van de SCV is het leveren van ecologische, sociale en economische voordelen voor de leden en hun belanghebbenden. Ook moet het initiatief nieuwe werkgelegenheid en stageplekken voor studenten opleveren. “Innovatie, leren en ontwikkeling zijn de belangrijkste motoren van duurzame groei, voor mensen, bedrijven en gemeenschappen”, aldus Erik van der Hooft, supply chain manager bij vidaXL. “Samenwerking tussen sterke partners versnelt de ontwikkeling op deze gebieden en stelt ons in staat relevant te blijven en leidend te worden in de toekomst.”

    De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg