Ook alternatieve Venrayse fietsdag sneuvelt door corona

Print
Ook alternatieve Venrayse fietsdag sneuvelt door corona

Ook de dagtocht is van de kalender geschrapt. Afbeelding: Fietsvierdaagse Venray

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

De Venrayse fietsdag gaat zondag niet door. Het toenemende aantal coronabesmettingen is voor de organisatie van de Fietsvierdaagse Venray aanleiding om de tocht te schrappen.

Gezond blijven is op dit moment het allerbelangrijkste, zo luidt de motivatie. „Er was goede hoop dat er na de eerste golf meer mogelijkheden zouden zijn om weer samen te fietsen. Alles was geregeld, maar Covid-19 laat zich niet regelen.” Als gevolg van de vorige week aangescherpte richtlijnen is de geplande nazit in de Witte Hoeve niet toegestaan en gelden er ook extra beperkingen bij de startplaats.

De fietsdag was bedoeld als alternatief voor de in juli afgelaste fietsvierdaagse, maar is nu definitief van de baan. De organiserende stichting gaat zich nu richten op de meitocht en de 36ste Fietsvierdaagse Venray, die gepland staat van 20 tot 23 juli 2021. „Hopelijk heeft dan iedereen een vaccinatieprik ontvangen en kunnen we weer op de gebruikelijke wijze een feest van onze mooie evenement maken”, laat het bestuur weten. Alle deelnemers krijgen hun inschrijfgeld teruggestort.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen