Ruim 27.000 positieve coronatests in week tijd, fors meer ziekenhuisopnamen

Print
Ruim 27.000 positieve coronatests in week tijd, fors meer ziekenhuisopnamen

Afbeelding: EPA

Het aantal positieve coronatests is de afgelopen week opnieuw sterk toegenomen. Het waren er volgens de cijfers van het RIVM 27.485, tegenover 19.326 een week eerder. Ook het aantal geregistreerde ziekenhuisopnamen steeg fors. 89 Nederlanders overleden aan corona.

Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. Niet alle gemelde gevallen vonden ook daadwerkelijk de afgelopen week plaats, sommige meldingen dateren van langer geleden.

Lees hier alle laatste nieuws over het coronavirus

Het aantal besmettingen neemt al sinds begin september fors toe. Toen werden per week zo’n 5000 positieve tests vastgesteld. Dat aantal ligt inmiddels dus ruim vijf keer zo hoog. Het aantal ziekenhuisopnamen lag afgelopen week ongeveer zes keer zo hoog dan toen. Qua overlijdens is het verschil iets minder hoog, dat zijn er nu drie a vier keer zoveel dan toen.

Vergeleken met de eerste golf ligt het aantal ziekenhuisopnamen en overlijdensgevallen nog wel fors lager. Op het hoogtepunt gingen er toen in een week tijd bijna 4000 mensen het ziekenhuis in en overleden er enkele honderden per dag na een positieve coronatest.