Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Kroketten met pompoen, oesterzammen of truffel: koning van de snack maakt knetterende comeback

Kroketten met pompoen, oesterzammen of truffel: koning van de snack maakt knetterende comeback

De bierkroket/bitterbal, bedacht door Eric Swaghoven (rechts) van restaurant Valuas en Louis Klaassen (links) van biercafé De Klep. Afbeelding: Laurens Eggen

/ Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Maastricht / Itteren -

Kroketten met stoofvlees en truffel, met oesterzwammen of scampi en groene curry. Niet meer de kleffe, vette hap uit de muur, die de frikandel tot de koning van de snacks maakte. De kroket beleeft een knetterende comeback. Op 9 oktober, ‘Nationale Krokettendag’ wordt dat gevierd.