Verstappen over vertrek Honda: ‘Voor nu verandert er niets’

Print
Verstappen over vertrek Honda: ‘Voor nu verandert er niets’

Afbeelding: BSR Agency

Max Verstappen heeft gereageerd op het nakende vertrek van Honda uit de Formule 1, waardoor zijn team Red Bull Racing op zoek moet naar een nieuwe motorleverancier. ,,Onze focus blijft dezelfde‘’, aldus de Nederlander.

,,Het is natuurlijk jammer dat Honda zich terugtrekt uit de Formule 1, vooral omdat we zo’n goede band hadden en je echt kan zien hoe toegewijd de mensen zijn in dit project‘’, zegt Verstappen. ,,Dat was altijd heel belangrijk voor mij. ‘’

Lees ook: Is vertrek Honda mokerslag voor Max Verstappen? Het biedt ook onverwachte kansen

Honda maakte afgelopen vrijdag bekend na komend seizoen de Formule 1 te verlaten. Het Japanse bedrijf was in 2019 bij Red Bull Racing ingestapt als vervanger van motorleverancier Renault, maar houdt de koningsklasse van het racen dus voor gezien.

,,Op zich verandert er voor nu niets, onze focus blijft dezelfde‘’, vervolgt de 23-jarige Limburger. ,,We hebben nog de rest van het huidige seizoen en het komende seizoen om ons samen op te richten, en we proberen nog steeds om na elke race op het podium te staan. Dat is een fijn doel voor ons, het maximaliseren van de resultaten die we samen behalen.‘’

Toekomstige motor

Teambaas Christian Horner benadrukt dat er voor het einde van het jaar duidelijkheid komt over de toekomstige motor voor Red Bull Racing. Bovendien ontkent hij dat er een clausule in het contract van Verstappen zit waarmee de Nederlander het team mag verlaten nu de motorleverancier zich terugtrekt. ,,Zo’n clausule bestaat niet‘’, ontkracht Horner de geruchten.

Lees ook: Max Verstappen over vertrek Honda uit Formule 1: ‘Met positief gevoel afsluiten’

Verstappen verlengde afgelopen winter zijn contract bij Red Bull. Zijn huidige verbintenis loopt tot 2023.