Jos Brech na slachtofferverklaringen: Ik had eerder met verklaring moeten komen

Print

Brech heeft spijt dat hij niet eerder een verklaring aflegde. Video: De Limburger

/ Brunssum / Heibloem / Bocholtz / Simpelveld / Huls -

De emotionele slachtofferverklaring van de moeder van Nicky Verstappen heeft Jos Brech ertoe gebracht te zeggen dat hij „eerder met een verklaring had moeten komen”. Berthie Verstappen vertelde, verdachte Brech aankijkend, dat zij hem verantwoordelijk houdt voor de dood van haar 11-jarige zoon in 1998.

„Misschien had ik het veel eerder moeten doen, een verklaring afleggen”, reageerde Brech. Vorige week, tijdens de eerste zittingsdag van de behandeling van de zaak, kwam Brech voor het eerst met een verklaring op video waar hij eerder enkel had gezwegen. Hij vertelde dat hij Nicky had gevonden, maar dat de jongen toen al was overleden. Uit angst, omdat Brech een zedenverleden heeft, durfde hij niet naar de politie te gaan. „U wist toen toch niet dat Nicky mogelijk misbruikt was?” vroeg de rechter hem woensdag. „Nee”, zei Brech, en hij kon geen antwoord geven waar die angst op gebaseerd was.

Lees ook: Familie Nicky Verstappen oog in oog met Brech: ‘Jij hebt ons Nicky afgenomen, je bent geen mens maar een monster’

Berthie Verstappen noemde de verklaring van Brech een „in elkaar geflanst filmpje” en gelooft er geen woord van. „Wij vragen ons iedere dag af wat er werkelijk met Nick is gebeurd. Jij weet dat. Jij zou dat kunnen zeggen. Maar je doet het niet. Wij hebben intense minachting voor je houding, voor je zwijgen en voor je doorzichtige ontkenningen.”

De podcast is ook te beluisteren via Apple Podcast,Spotify en andere podcast-apps.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →