Ontploffingen bij brand in Weert: brandweer stuit op drugslab

Print
Ontploffingen bij brand in Weert: brandweer stuit op drugslab

Afbeelding: WeertdeGekste

Nederweert / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Bij het blussen van een brand in een pand aan de Kraanweg in Weert is de brandweer in de nacht van woensdag op donderdag op een productielocatie voor drugs gestuit. De brand ging gepaard met meerdere ontploffingen.

Iets na half twaalf woensdagavond kwam bij de brandweer de melding binnen dat er brand was in een woning aan de Kraanweg in Weert. Bij aankomst bleek het te gaan om een leegstand pand. Tijdens de bluswerkzaamheden waren er verschillende ontploffingen te horen en trof de brandweer attributen aan die erop duidden dat in het pand drugs werden gefabriceerd.

Vaten

Op het terrein zijn enkele kleine en grotere vaten met vloeistoffen leeggelopen op het terrein, zo meldt de brandweer. Van gevaar voor de omgeving zou geen sprake zijn. De politie start donderdagochtend met nader onderzoek naar het drugslab. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →