Tefaf Maastricht verplaatst naar mei en juni

Print
Tefaf Maastricht verplaatst naar mei en juni

Tefaf Maastricht vindt volgend jaar twee maanden later plaats. Afbeelding: Loraine Bodewes

Maastricht / Itteren -

De kunst- en antiekbeurs Tefaf in Maastricht vindt in 2021 niet plaats in maart, maar eind mei en begin juni. De komende editie duurt ook korter dan normaal. De Tefaf-organisatie heeft daartoe besloten vanwege de corona-pandemie, zo is donderdag bekendgemaakt.

De beurs, die traditioneel half maart de deuren opent in het Mecc in Maastricht, vindt volgend jaar plaats van 31 mei tot en met 6 juni. De preview dagen, die alleen toegankelijk zijn voor genodigden, zijn op 29 en 30 mei 2021. Het besluit is genomen na overleg met de deelnemers van het wereldberoemde evenement.

Lees ook: Tefaf New York dit jaar definitief geannuleerd

„Door Tefaf Maastricht te verschuiven verwachten we een beurs te kunnen organiseren waar exposanten en bezoekers elkaar op een veilige en comfortabele manier, in levenden lijve kunnen ontmoeten”, meldt Tefaf-voorzitter Hidde van Seggelen.

Veiligheid

„Het is onze missie om kunstliefhebbers, verzamelaars en kunstinstellingen te inspireren, waarbij de veiligheid van de Tefaf-gemeenschap natuurlijk onze hoogste prioriteit is. We vinden het belangrijk om juist in de huidige, onzekere omstandigheden een bijdrage te leveren aan een goed functionerende kunstmarkt waarin onze exposanten kunnen gedijen”, aldus Van Seggelen.

Volgens de Tefaf-organisatie is de animo onder kunsthandelaren voor deelname aan de aangepaste editie van komend jaar groot. „Het aantal aanmeldingen is groot. We zijn bezig met de voorbereidingen van het selectie- en toewijzingsproces dat de komende weken plaatsvindt”, meldt een woordvoerder van de kunstbeurs.

Online

In maart van dit jaar moest de Tefaf in Maastricht vanwege de corona-uitbraak de deuren vier dagen eerder sluiten dan gepland. De najaarsbeurs in New York krijgt in november alleen een digitale versie. Dat gebeurt via het onlangs gelanceerde platform Tefaf Online. Standhouders die eigenlijk van 1 tot en met 4 november in New York aanwezig zouden zijn, is gevraagd om hun collectie te filmen en daarbij tekst en uitleg te geven.

Deze filmpjes zijn bedoeld om bezoekers een indruk te geven van de collecties. Daarnaast hoopt de organisatie met de digitale beurs ook een nieuwe en vooral jonge(re) doelgroep aan te spreken. Het is de bedoeling dat de beste ervaringen van de New Yorkse online beurs komend jaar ook gebruikt gaan worden in Maastricht, naast het fysieke evenement in het Mecc.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →