Dier van de week

Dier van de week: Jake

Print
Dier van de week: Jake

Jake. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week stelt ze je voor aan Jake, een jonge windhond die dolgraag het asiel wil inruilen voor een thuis.

Wie is Jake en hoe is zijn karakter?

„Jake is een reu van 3 jaar oud die als vondeling bij ons is binnengekomen. Hij wacht inmiddels vanaf juni op een baas. We hebben Jake in die maanden leren kennen als een ontzettend vriendelijke, lieve en leuke hond. Hij is slim en werkt ook graag met zijn koppie. Jake gaat het liefst op pad met onze hondenwandelaars en loopt dan keurig mee aan de riem.”

Zijn er aandachtspunten voor zijn nieuwe baas?

„Er zijn twee punten waar Jakes toekomstige baas rekening mee moet houden. Vanwege zijn jachtinstinct zal Jake nooit los kunnen lopen. Om zijn energie kwijt te kunnen zou het voor Jake fijn zijn als zijn nieuwe baas een goed omheinde tuin heeft waar hij los kan rennen. Het tweede punt is zijn extreme verlatingsangst. Hij kan absoluut niet alleen zijn. Hij raakt dan in paniek en gaat dingen kapotmaken van de stress. We durven niet te zeggen of dit met training enigszins te verminderen zal zijn.”

Wat voor baas zoeken we?

„Jake kan prima bij een andere hond geplaatst worden en ook kinderen zijn geen probleem voor deze vrolijke gast.”

Zie jij mogelijkheden en gun je Jake een kans? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →