Geen slachtoffers bij brand in drugslab bij A2 in Weert

Print

Ontploft drugslab Weert - 8 okt.. Video: Track’88

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Nederweert -

Bij de brand in een ‘drugslab’ aan de Kraanweg in Weert zijn geen slachtoffers gevallen, laat de politie weten. Ook is nog geen arrestatie verricht vanwege de productielocatie voor drugs.

De brandweer is gisteravond rond half 12 gealarmeerd over de brand in een houten bouwwerk van 8 bij 10 meter aan de Kraanweg. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een gebouw dat in gebruik was voor de productie van synthetische drugs. Kleine en grote vaten vol chemicaliën zijn door de brand leeggelopen waardoor het terrein verontreinigd is. Ook zijn gasflessen met propaan en butaan op het terrein gevonden. De omgeving van het afgebrande ‘drugslab’ is lange tijd afgesloten geweest voor verkeer. Eerst is door een forensisch team van de politie sporenonderzoek gedaan. Daarna heeft de LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning) de locatie ontmanteld. Omdat het bouwwerk woensdagnacht helemaal was ingestort, konden de hulpdiensten niet meteen zien of bij de brand slachtoffers waren gevallen. Dat bleek donderdag niet zo te zijn.

Geen slachtoffers bij brand in drugslab bij A2 in Weert
Ook vanuit De Rietpeel is het terrein waar woensdagnacht brand woedde, donderdag niet bereikbaar. Foto: De Limburger

Weg afgesloten

Een buurtbewoner uit Nederweert die donderdagochtend de omvang van de schade wil inspecteren, komt niet in de buurt omdat de politie een deel van de Kraanweg heeft afgesloten. „Ik was nog wakker toen ik rond half 12 een heel harde knal hoorde”, vertelt de man die niet met zijn naam in de krant wil. „Buiten zag ik dat de brand aan de andere kant van de A2, in Weert, was. Het rook heel chemisch en de rook was niet zwart maar geelbruin.”

De politie kon donderdag nog geen antwoord geven op de vraag of al iets bekend is over de oorzaak van de brand. Ook is voor de politie nog niet helder hoe lang en hoeveel drugs is geproduceerd. Ook heeft de politie nog geen verdachte(n) in beeld; daarom is ze op zoek naar getuigen die kort voor de explosie iets hebben gezien.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu