Center Court Kerkrade heet vanaf nu ‘Vie - Leven in beweging’

Het Center Court in Kerkrade in aanbouw. © archief De Limburger

De nieuwe naam voor het in aanbouw zijnde Center Court is ‘Vie – Leven in beweging’. Dat kondigde het college van Kerkrade donderdagochtend in een brief aan de gemeenteraad aan.

redactie

Het miljoenenproject kreeg ruim zeven jaar geleden de werktitel Center Court Kerkrade. Nu de contouren op het Atriumterrein duidelijker zichtbaar worden en invulling wordt gegeven aan de programmalijnen is de tijd aangebroken om de beweging een nieuwe naam te geven, zo schrijft het college van Kerkrade in een brief aan de gemeenteraad.

© Gemeente Kerkrade

Van rood naar bronsgroen

In samenwerking met een extern bureau is de gemeente tot de nieuwe naam gekomen. Daarbij is de input van diverse stakeholders nadrukkelijk meegenomen, met als doel iedereen zich onderdeel te laten voelen van de beweging.

De ambitie van de Vie beweging is zogezegd om het ‘rood’ van Kerkrade naar bronsgroen te transformeren, zo staat beschreven in de brief van het college. Het gebouw is daar de motor van, maar de aanpak moet ook in de wijken zelf gaan plaatsvinden.

Trendbreuk

Met de bouw en uitvoering van Vie - Leven in beweging moet een trendbreuk worden veroorzaakt in de gezondheid en vitaliteit van de regio, die al langere tijd een aantal negatieve gezondheidslijstjes aanvoert. De nadruk wordt daarin gelegd op gezonde jeugd, vitaal ouder worden en een vitale wijk. Het gebouw, dat 42,5 miljoen euro kost, wordt een regionaal expertisecentrum met onder meer een zwembad en sporthal.

Lees ook: Kerkrade en provincie willen Center Court doorzetten: gebouw van 42,5 miljoen plus gezondheidsplan

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal