Advocaat Brech: ‘Hij is niet verrast door ‘irreële’ eis van OM’

Print
Advocaat Brech: ‘Hij is niet verrast door ‘irreële’ eis van OM’

Afbeelding: ANP

Brunssum / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Bocholtz / Simpelveld / Huls -

Gerald Roethof, de advocaat van Jos Brech, heeft donderdagmiddag laten weten dat Brech niet verrast is door de ‘irreële’ strafeis van het Openbaar Ministerie in de zaak-Nicky Verstappen.

„Er is nog geen enkele steen boven”, stelt Roethof. „Je moet niet oordelen op basis van omstandigheden en gevoel, maar op basis van wettig en overtuigend bewijs. Ik heb de verwachting dat de rechtbank dat ook gaat doen.”

Lees ook: OM eist 15 jaar cel en tbs tegen Jos Brech voor misbruiken en doden van Nicky Verstappen

Pleidooi

Het pleidooi van Roethof staat voor maandag op de rol van de rechtbank. Het OM stelde in het betoog dat Brech wel erg veel pech moet hebben gehad als hij als pedofiel toevallig op het lichaam van een dood jongetje stuit dat door een andere pedofiel is misbruikt. Roethof geeft in een reactie meteen een oude rechterlijke dwaling aan: „Bij de Schiedammer parkmoord was er ook een delict met een pedofiel waarbij een andere pedofiel in de buurt was.”

Strafeis

Het OM heeft donderdag 15 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen Jos Brech voor het ontvoeren, misbruiken en doden van Nicky Verstappen in 1998. Mocht er geen tbs worden opgelegd, dan eist het OM 18 jaar cel.

OM eist 15 jaar cel en tbs tegen Jos Brech voor doden en misbruiken van Nicky Verstappen. Video: RTL