Claudia Ponjee door PK voorgedragen als nieuwe wethouder gemeente Bergen

Print
Claudia Ponjee door PK voorgedragen als nieuwe wethouder gemeente Bergen

Claudia Ponjee is voorgedragen als nieuwe wethouder Afbeelding: PK Bergen

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Progressieve Kombinatie (PK) Bergen ziet in Claudia Ponjee de vervanger voor wethouder Lia Roefs. Die gaf vorige maand aan vanwege gezondheidsredenen haar werkzaamheden neer te leggen.

De 48-jarige Ponjee woont in Nieuw Bergen en is momenteel werkzaam op de afdeling dienstverlening van de gemeente Druten en Wijchen. Ze heeft geen bestuurservaring, maar dat vormde voor het bestuur van de PK geen belemmering om Ponjee voor te dragen. „Ze zit al jaren in de gemeenteraad en heeft op die manier wel ervaring met de politiek en de processen die daarmee gepaard gaan”, vertelt voorzitter Eric Dilweg. De vader van Ponjee was in het verleden ook actief als gemeenteraadslid.

Vrouw

Nadat wethouder Lia Roefs vanwege gezondheidsredenen begin september had aangegeven te willen stoppen als wethouder, besloot PK in de eigen gelederen op zoek te gaan naar een opvolger. „We hebben alle leden gevraagd te reageren als ze interesse hadden. We hebben daarna met meerdere personen gesproken en Claudia kwam daarin naar voren als de beste kandidaat”, laat Dilweg namens het bestuur weten. Met Ponjee, sinds 2013 actief bij de PK, kiest de partij wederom voor een vrouw. „Dat is niet bewust” geeft Dilweg aan. „Claudia was volgens ons gewoon de beste kandidaat.”

De gemeenteraad van Bergen beslist bij de raadsvergadering van 10 november over de voordracht. Pas daarna wil Ponjee reageren op haar, mogelijke, nieuwe rol. Dilweg verwacht niet al te veel problemen bij de voordracht. „We hebben donderdagavond de andere fractievoorzitters ingelicht en er klonken geen negatieve geluiden. Wij denken dat Claudia door de gemeenteraad benoemd gaat worden.”

Lees ook: Lia Roefs, de eerste rooie wethouder van Bergen, legt haar werk neer

Het PK-bestuur is blij dat Ponjee bereid is de functie op zich te nemen. „Wij hebben er alle vertrouwen in dat Claudia prima uitvoering kan geven aan wat onze PK-kiezers van de PK-wethouder verwachten”, laat Dilweg weten. „Wij kennen haar als een verbinder. Claudia is gedreven, transparant, leergierig en bereid tot discussie.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen