10.000 huishoudens Midden-Limburg zaten zonder drinkwater

Print
10.000 huishoudens Midden-Limburg zaten zonder drinkwater

Afbeelding: Getty Images

Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg -

In een groot deel van de regio Echt/Maasbracht kwam vrijdagochtend geen water uit de kraan. Het lek is inmiddels gedicht.

Een forse leidingbreuk ter hoogte van de Rijksweg Noord in Echt was volgens Waterleiding Maatschappij Limburg de oorzaak van de storing. De eerste meldingen kwamen rond 09.00 uur binnen vanuit een groot gebied. In delen van Maasbracht en Echt en in de dorpen Maria Hoop, Linne en Stevensweert kwam geen water uit de kraan. Volgens een woordvoerder ging het in totaal om zo’ 10.000 huishoudens.

De breuk ontstond bij werkzaamheden aan de infrastructuur op bedrijventerrein De Berk in Echt. Daarbij werd een grote watertransportleiding geraakt. Monteurs wisten het lek even voor 10.30 uur te dichten.

WML waarschuwt dat huishoudens nog enige tijd last kunnen hebben van een lagere waterdruk. Ook kan het kraanwater in eerste instantie troebel zijn. Het advies is dan ook om de kraan enige tijd te laten lopen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen