Grote hoeveelheid drugsafval gedumpt in buitengebied van Neer

Print

Zestien vaten met drugsafval werden aangetroffen in het buitengebied van Neer. Afbeelding: De Limburger

Neer -

In het buitengebied van Neer, aan de Kanaaldijk, is een flinke hoeveelheid vaten met drugsafval gedumpt. Ze werden vrijdagochtend aangetroffen.

In totaal zijn er zestien vaten met een inhoud van 200 liter gevonden op de onverharde weg. Een deel van de vaten, met daarin chemicaliën voor het produceren van synthetische drugs, is leeggelopen, waardoor in de berm en op de weg plassen met vloeistof liggen.

Lees ook: Limburgse gemeenten krijgen driekwart van de opruimkosten voor drugsafval terug

Het is nog onduidelijk of de stoffen schadelijk zijn voor de volksgezondheid, meldt een woordvoerder van de brandweer.

Water

Ook zijn vijf vaten in de nabijgelegen beek gevallen. Er worden monsters genomen om vast te stellen of de chemische vloeistoffen in het water terecht zijn gekomen.

De waterkwaliteit wordt strikt in de gaten gehouden, aldus een woordvoerder. Er worden geen nadelige effecten voor de volksgezondheid en leefbaarheid in het water verwacht, omdat het water de stoffen onschadelijk maakt.

Gespecialiseerd bedrijf

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opruimen van chemisch afval is door de gemeente Leudal ingeschakeld om de vaten te verwijderen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen