Dj’s terug naar de basis voor corona-editie 3FM Serious Request: The Lifeline

3FM Serious Request: The Lifeline start dit jaar in Roermond. © ANP

3FM Serious Request: The Lifeline, dat van start gaat in Roermond, wordt dit jaar vermoedelijk zwaarder dan ooit. Door de coronacrisis zijn de deelnemende duo’s onderweg vooral tot elkaar veroordeeld. Er zijn geen grote onthalen en alles moet op afstand. De dj’s moeten daarom weer terug naar de basis. „Alles wordt weer super pure radio”, zegt Frank van der Lende tegen het ANP.

Redactie

,,Het gaat een heel intieme en bijzondere editie worden”, vermoedt Frank. Hij vormt net als vorig jaar weer een duo met zijn radiomaatje Eva Koreman. „Het is heel spannend hoe het gaat uitpakken. Zoals het er nu naar uitziet gaan er geen mensen meelopen zoals voorgaande jaren en zijn er geen ‘chequepoints’. Dat is jammer want ik vond die meelopers fantastisch.”

Lees ook: 3FM Serious Request: The Lifeline start dit jaar in Roermond

,,Het is aan de ene kant natuurlijk wel romantisch met z’n tweetjes in het donker en de regen zonder de hele sfeer en saamhorigheid om je heen maar aan de andere kant waren dat juist de dingen die mij erdoor heen hielpen”, voegt Eva er aan toe. „Als dat er niet meer is, ben ik wel heel benieuwd wat er gebeurt. Ik hoop vooral dat het allemaal door kan gaan.”

Geen ver-van-mijn-bed-show

Frank denkt dat het saamhorigheidsgevoel wel overeind blijft, ook al gaat straks alles op afstand. „Dat proberen we nu met de middelen die we hebben alsnog te bewerkstelligen”, zegt hij. Luisteraars worden opgeroepen om nu juist thuis in actie te komen. Ook kunnen ze virtueel meelopen door in de eigen omgeving een etappe mee te wandelen.

Het opgehaalde geld van Serious Request gaat dit jaar naar de bestrijding van het coronavirus, een doel dat in tegenstelling tot alle andere jaren geen ver-van-mijn-bed-show is. ,,Iedereen kent wel iemand die getroffen is door corona. Iemand die ziek is geworden of een baan is kwijtgeraakt”, zegt Eva. „Ik denk dat het heel erg aanspreekt.” Volgens Frank was dat al te zien tijdens de ingelaste Serious Request afgelopen april.

Lees ook: Corona-editie 3FM Serious Request levert meer dan drie ton op

Schouderklopjes

Frank en Eva gaan ervan uit dat het zwaar wordt zonder meelopers, schouderklopjes en andere evenementen onderweg. „Na de editie van 2018 over de Afsluitdijk en een rugzak van 10 kilo door de regen dacht ik niet dat ik dat ooit nog zou denken”, lacht Eva.

Frank: „Ik hoop vooral dat mensen gewoon meedoen. Bellen en plaatjes aanvragen. We gaan helemaal terug naar de radio”, zegt hij. „Ik denk ook dat wij het veel meer als luisteraar gaan beleven. Alles is op afstand. Alles wordt super pure radio. Dat wordt heel mooi maar ook zwaar.”

Timur en Wijnand maken debuut

Van de deelnemende dj’s maken Timur en Wijnand hun debuut als loper. Timur, die dit jaar terugkeerde bij 3FM, zat in 2011 al wel een keer in het Glazen Huis. Wijnand was de laatste jaren verantwoordelijk voor de reportages in het buitenland.