Herlings zet punt achter WK-seizoen en kiest voor voetoperatie

Print
Herlings zet punt achter WK-seizoen en kiest voor voetoperatie

Jeffrey Herlings op archiefbeeld. Afbeelding: Juan Pablo Acevedo/KTM Images/AD

Voor Jeffrey Herlings zit het WK motorcross er definitief op. Dat bevestigt de 26-jarige crosser, die vorige maand bij een val in het Italiaanse Faenza geblesseerd raakte, op zijn Instagram-account.

Herlings wijt de val zelf aan een slepende voetblessure, die ervoor zorgde dat hij zijn voet op een andere manier moest plaatsen dan gebruikelijk. Om de kwetsuur te verhelpen, gaat de viervoudig wereldkampioen volgende week onder het mes. ,,Hopelijk kan ik daarna voor het eerst in twee jaar weer op een crossmotor rijden zonder pijn”, verklaart Herlings. ,,De laatste jaren waren moeilijk, omdat ik door mijn voet niet optimaal kon presteren.”

Lees ook: Jeffrey Herlings is de beste op een crossmotor, maar ook een ‘brekebeen’

KTM-sportdirecteur Joël Smets liet eerder deze week al optekenen dat een snelle rentree onwaarschijnlijk was, ook al is Herlings naar eigen zeggen verlost van zijn nek- en rugklachten. ,,Sinds de crash heeft Jeffrey helemaal niets meer gedaan. Tot voor een paar dagen liep hij constant met een nekbrace. Mijns inziens is de waarde nul komma nul om nu te proberen zo snel mogelijk te revalideren. De kansen op de wereldtitel zijn verkeken.”

Strijd tussen Gajser en Cairoli

In het WK-klassement ligt Tim Gajser op koers voor titelprolongatie. De Sloveen koestert in het WK-klassement een voorsprong van elf punten op de Italiaan Tony Cairoli.