Kermis in Venlo gaat toch niet door vanwege forse toename coronabesmettingen

Print
Kermis in Venlo gaat toch niet door vanwege forse toename coronabesmettingen

De kermis in Venlo gaat niet door. Niet in de binnenstad en ook niet op het kazerneterrein. Afbeelding: Stefan Koopmans

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De kermis in Venlo gaat toch niet door. Vanwege een forse toename van het aantal besmettingen heeft de gemeente besloten geen vergunning te verlenen.

De gemeente heeft de beslissing genomen na een ‘dringend negatief advies’ van de veiligheidsregio. De kermis zou volgende week vrijdag starten en tot zondag 1 november duren. Vanwege de coronacrisis was al uitgeweken van de binnenstad in Venlo naar het kazerneterrein in Blerick. Daar is volgens organisator Frank Vale meer ruimte om voldoende afstand te houden.

Sterk gestegen

De gemeente stond aanvankelijk positief tegenover de kermis op de nieuwe locatie, maar heeft op het laatste moment toch besloten geen medewerking te verlenen. Ze wijst erop dat het aantal besmettingen de afgelopen week sterk is gestegen en dat ze niet verwacht dat het beeld de komende week zal veranderen.

‘Het is derhalve geen goed plan om grote groepen mensen bij elkaar te brengen’, stelt de gemeente in een persbericht. Ze spreekt haar waardering uit voor het vele werk dat de organisatie verzet heeft om een kermis coronaproof te maken, maar ‘kan niet anders dan nu besluiten geen vergunning te verlenen’.

Geen begrip

Kermisorganisator Vale heeft geen enkel begrip voor het besluit. Hij verwijt de gemeente niets. „Die stond er volledig achter.” Hij schuift de zwartepiet richting veiligheidsregio. „Ik sta nu op het Malieveld in Den Haag, waar gisteren staatssecretaris Mona Keijzer nog was. Er zijn 160.000 bezoekers geregistreerd en niet één besmetting die naar de kermis herleidbaar is. Het is zo georganiseerd zoals het in Venlo zou gebeuren: met hekken, met een maximumaantal bezoekers, met voldoende afstand. maar zo’n directeur van de veiligheidsregio vindt dan dat het niet door kan gaan. En ik kan honderd kermisgezinnen, die dachten voor de winter nog iets te kunnen verdienen, naar huis sturen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen