GGD opent nieuwe coronateststraat in Roermond

Print
GGD opent nieuwe coronateststraat in Roermond

Afbeelding: ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De GGD opent op 2 november in Roermond de vijfde coronatestlocatie van Limburg. De teststraat komt te liggen op bedrijventerrein Merum aan de A73.

GGD opent nieuwe coronateststraat in Roermond
Op bedrijventerrein Merum langs de A73 opent begin volgende maand een nieuwe teststraat Foto: GGD

In de regio Limburg-Noord konden mensen zich tot nu toe alleen laten testen in Venlo. Met de nieuwe locatie in Roermond kunnen er in Noord- en Midden-Limburg in totaal 2100 testen per dag worden afgenomen. In de regio Zuid zijn er teststraten in Urmond, Maastricht en Landgraaf.

Dankzij de teststraat, die komt te liggen aan Boven de Wolfskuil 14, hoeven mensen uit Midden-Limburg straks minder ver te reizen voor een test. Of de wachttijd daarmee ook afneemt kan Marijn Emans, projectleider bij de GGD, niet zeggen. „Hoewel de testcapaciteit de komende maanden blijft stijgen, zien we ook de vraag naar testen toenemen. We schalen als GGD maximaal op, maar het coronavirus verspreidt zich ook snel.”

Lees ook: Meer coronatesten mogelijk bij teststations in Limburg door vrijgekomen laboratoriumcapaciteit

Wethouder Smitsmans is blij met de opening: „De gemeente Roermond werkt op alle fronten mee om de coronacrisis onder controle te krijgen. Het openen van een teststraat in onze stad is daar een belangrijk onderdeel van. Daarmee wordt het nog laagdrempeliger voor alle inwoners in onze regio om zich te laten testen. Dus ik roep alle inwoners nogmaals op: als je klachten hebt, laat je testen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen