Plantenbieb in Heerlen overwintert in de Stationshuiskamer

Print
Plantenbieb in Heerlen overwintert in de Stationshuiskamer

Iniatiefnemer Simon Eurlings bij de plantenbieb, die toen nog op het Maanplein stond. Afbeelding: Luc Lodder / archief De Limburger

Heerlen / Hoensbroek -

De Plantenbieb die normaliter op het Maanplein in Heerlen staat, overwint sinds begin oktober in de Stationshuiskamer. Plantenliefhebbers zijn nog steeds van harte welkom om plantjes te ruilen of een plantje mee te nemen in ruil voor één euro.

Het concept blijft daarmee ongewijzigd. Ruilers wordt gevraagd om een kaartje te stoppen bij een nieuw plantje dat plaatsneemt in de bieb, waarop staat wat de naam van de plant is.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen