Politie onderzoekt tip over uitgebrand ‘drugslab’ Weert

Print
Politie onderzoekt tip over uitgebrand ‘drugslab’ Weert

De resten van de illegale chemische fabriek aan de Kraanweg in Weert. Afbeelding: De Limburger

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De politie onderzoekt één tip die ze na een getuigenoproep heeft gekregen vanwege de brand woensdagnacht in een pand aan de Kraanweg in Weert waar synthetische drugs is gemaakt.

Lees ook: Geen slachtoffers bij brand in drugslab bij A2 in Weert

Over de oorzaak van de brand verwacht de politie niet meer duidelijkheid te krijgen. De brand heeft de ontploffing van drie gasflessen veroorzaakt of de ontploffing van een gasfles is de oorzaak van de brand geweest, laat een woordvoerder weten. Duidelijk is in elk geval dat het met zekerheid om een illegale chemische fabriek gaat waar drugs zijn geproduceerd, monsters hiervan worden nog onderzocht om te achterhalen om welke drugs het precies gaat. Hoe lang het ‘drugslab’ in gebruik is geweest en in welke hoeveelheden is geproduceerd, wordt nog onderzocht. De politie sluit niet uit dat bij het ontstaan van de brand personen in het gebouw aanwezig zijn geweest maar heeft nog geen verdachten op de korrel.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen