#WijZijnLimburg: de serie aflevering drie: theater helpt kernoverleg aan nieuwe inzichten

Print
#WijZijnLimburg: de serie aflevering drie: theater helpt kernoverleg aan nieuwe inzichten

Borden met positieve uitspraken langs de weg maakt dat een hele Kerkraadse wijk zich gelukkig voelt. Afbeelding: Still uit tv-programma WijZijnLimburg

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Gulpen / Ingber -

Initiatieven die het verenigingsleven en daarmee de gemeenschap vitaal houden, die de provincie een stukje mooier maken. Die komen aan bod in #WijZijnLimburg: de serie.

In de derde aflevering van de negendelige serie gaan leden van het kernoverleg Vilt in een theaterstuk aan de slag met het thema ‘gemeenschap’. Vinden ze nieuwe connecties? Nieuwe manieren van nadenken over hun gemeenschap? Misschien wel input voor projecten die Vilt weer leefbaar maken, want dat is een serieus probleem in het dorp.

De problemen waarmee Vilt mee kampt zijn overal herkenbaar in Limburg. Op veel plekken in de provincie staat het verenigingsleven onder druk. In #WijZijnLimburg: de serie, gepresenteerd door Kirsten Paulus, komen allerlei portretten van Limburgers aan bod die clubs draaiende (proberen te) houden evenals initiatieven die zorgen dat in een wijk (weer) aandacht is voor elkaar. Zoals borden met positieve uitspraken langs de weg die maken dat een hele Kerkraadse wijk zich gelukkig voelt, vrijwilligers in Roggel die oog hebben voor eenzame ouderen enzovoorts enzovoorts.

Wij Zijn Limburg, aflevering 3. Video: Paul Versteegen Producties

Lees ook: Platform WijZijnLimburg: hulplijn voor de dynamiek in het dorp

Mooier Limburg

Al deze verenigingen en initiatieven dragen bij aan ‘een mooier Limburg’. Daar waar het met een vereniging of initiatief niet zo goed gaat, helpt het tv-programma niet met een zak geld, maar met kundig advies. De redactie wordt daarbij ondersteund met de expertise van Burgerkracht Limburg, Het Huis voor de Sport, het Huis voor de Kunsten Limburg, de Vereniging Kleine Kernen Limburg en Rabobank Limburg.

Kijk voor meer informatie op www.WijZijnLimburg.com

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen