Twee Maastrichtse startups in race voor beste startup

Twee Maastrichtse startups in race voor beste startup

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Maastricht / Itteren -

MLA Diagnostics en Venous Stent, twee startupbedrijven op de Brightlands Maastricht Health Campus, maken kans op de titel ‘Beste Academische Startup van 2020’.

MLA Diagnostics ontwikkelt een prognostische test voor huidmelanoom, zodat patiënten snel de juiste behandeling kunnen krijgen. Huidmelanoom is de dodelijkste vorm van huidkanker. Op dit moment is de behandeling gebaseerd op weinig betrouwbare gegevens als de dikte van de moedervlek en de geschiedenis van de ziekte binnen de familie. Venous Stent heeft een flexibele stent ontwikkeld die zich aanpast aan de ader. Gebruikelijke stents zijn stijf, terwijl aders constant van vorm veranderen. De flexibele stent geeft de patiënt meer comfort, ook kan eerder gestopt worden met bloedverdunners.

De twee ondernemingen behoren tot de twintig geselecteerde startups. Ze zijn onder meer geselecteerd op het innovatieve karakter van de technologie en de potentie van hun business- en verdienmodel. Een vakjury maakt in november tien winnaars bekend. Naast de titel ‘Beste Academische Startup van 2020’ kunnen ze onder meer deelnemen aan speciale workshops en krijgen ze toegang tot een groot (inter)nationaal netwerk en nemen ze deel aan een online missie naar de VS.

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg