Oud-raadslid Eugène Ubags uit Cadier en Keer overleden

Print
Oud-raadslid Eugène Ubags uit Cadier en Keer overleden

Eugene Ubags. Afbeelding: gemeente Eijsden-Margraten

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Oud-raadslid Eugene Ubags uit Cadier en Keer is overleden. Hij is 83 jaar geworden.

Ubags was zeker vijfentwintig jaar actief in de lokale politiek. Aanvankelijk in de toen nog zelfstandige gemeente Cadier en Keer, en later na de gemeentelijke herindeling van 1982 in Margraten.

Na een korte onderbreking sloot hij zich aan bij het Samenwerkingsverband Margraten. SVM-voorman Wiel Dreessen herinnert zich nog goed dat hij op zondag na de hoogmis in zijn auto stapte en naar Bemelen reed: „Bij mij thuis werd dan het programma voor die week doorgenomen.”

Helpen

Ubags kon in Cadier en Keer rekenen op een vaste groep stemmers. Dat kwam, vermoedt Dreessen, omdat hij altijd klaar stond voor zijn achterban: „Als mensen met iets zaten, konden ze altijd bij Gène terecht. Hij deed dan ook zijn best om hen te helpen. Dat vergeten mensen niet, hè.”

Na de laatste herindeling, waarbij Margraten en Eijsden samengingen, hield Ubags het voor gezien. Hij zat namens Samenwerkingsverband Margraten wel nog één periode als burgerlid in de raadscommissie, maar had zich niet meer verkiesbaar gesteld voor de gemeenteraad.

Kleiner wonen

Zijn overlijden komt voor velen als een complete verrassing. „Ik had hem vorige week nog aan de telefoon”, zegt Dreessen. „Toen klonk hij nog opgewekt en monter. Gène zat nog boordevol energie, leek hij. Ik vroeg hem of hij er niet aan dacht om kleiner te gaan wonen. ‘Geen sprake van!’.”

De uitvaart is waarschijnlijk dinsdag, laat de familie van Ubags weten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen