Rare geluiden in je auto? Deze app hoort precies wat er aan de hand is en of je naar de garage moet

Print
Rare geluiden in je auto? Deze app hoort precies wat er aan de hand is en of je naar de garage moet

Afbeelding: Skoda

Skoda heeft een app ontwikkeld die luistert naar je draaiende motor. Door kunstmatige intelligentie weet de app meteen of je een echt probleem hebt en wat het precies is.

De app is te vergelijken met de vele gezondheidsapps die je een eerste diagnose kunnen geven bij beginnende ziekteverschijnselen. Je hoeft dus niet meer meteen naar de garage met een vreemde tik, een rammelend onderdeel of vreemde zoemtoon.

Skoda noemt de app de ‘Sound Analyser’, die luistert naar het geluid van de auto en dat geluid vergelijkt met hoe de motor zou moeten klinken. Door kunstmatige intelligentie wordt dan bepaald wat het probleem zou kunnen zijn. Volgens Skoda krijgt de app moeiteloos negen van de tien keer het euvel boven water.

Voorlopig kan de Sound Analyser nog maar 10 geluiden herkennen, waaronder het stuursysteem, de aircocompressor en de dsg-bak, maar die mogelijkheden zouden uitgebreid kunnen worden. Of en wanneer andere merken met een dergelijke app komen, is niet bekend.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen